HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN 2018

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN 2018

Ovogodišnji HOD održan je 10.09.2018.godine na Korzu. U sklopu programa demonstrirani su atletika, boćanje, gimnastika, judo, karate, kendo, kickboxing, košarka, odbojka,  rukomet, teakwondo, tenis i veslanje, a na štandovima se moglo saznati i o plivanju, sinkroniziranom plivanju, ronilaštvu, skokovima u vodu, vaterpolu, streličarstvu, sportu za osobe s invaliditetom te programu za djecu “Sportska početnica”.

Mlade riječke sportašice i sportaše posjetili su starije kolege iz Kluba riječkih olimpijaca, a njima se pridružio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

U sklopu HOD-a, na postamentima na Korzu postavljena je izložba sportskih fotografija snimljenih na brojnim sportskim događajima u Rijeci, a u želji da djeci i njihovim roditeljima omogući lakši odabor sporta u koji se žele uključiti, napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove. Vodič je izašao kao podlistak u današnjem broju Novog lista, a bit će dostupan i na web-stranicama Riječkog sportskog saveza, organizatora Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci.

Naš klub kao i svake godine sudjeluje sa demonstracijama juda od osoba sa invaliditetom, djece pa do seniora.