Klupske sekcije

 

U Judo klubu „Rijeka“ rad se odvija podijeljen u grupama prema svojim specifičnostima:
 

Judo vrtić (4-6 godina)  – trener  Bore Štrbac 4.dan 

 

Na treningu se koriste metode razvoja općih motoričkih sposobnosti kroz razne oblike igara sadržane kroz judo elemente. Posebnost je to što djeca u toj dobi stječu osnovne pojmove o judu ali kroz igru. Uz pozitivan utjecaj na višestrani razvoj i motoriku, razvijaju se i odgojno-psihološke osobine kao što su samopouzdanje, samokontrola, poštivanje, uzajamno pomaganje i razumijevanje itd.
Kroz vježbanje se u ovoj grupi stječu bazična znanja korisna za sve sportove.

 

Judo škola ( 7-11 godina) – trener  Bore Štrbac 3.dan

U ovoj se grupi djece uče osnovnim judo elementima, padovima, bacanjima i zahvatima. Kroz zanimljiv i metodički zabavan  način uče kako primjenjivati judo principe i tehniku, te judo ponašanju i disciplini. Program judo škola provodi se u klubu i na lokacijama osnovnih škola .

Lokacije klupskih sekcija i lokacije Osnovnih škola (upitati za informacije )

KONTAKT

                     

 

 

Mlađe natjecateljske grupe  (11-14 godina) i (11-15 godina) 

U ovim se grupama djeca postepeno pripremaju i uvode u prva natjecanja. Natjecanja za djecu u judu su prilagođena njihovom uzrastu tako da su vrlo sigurna. Uče se pobjedi i porazu te timskom radu, navijanju i druženju sa ostalim klubovima. Za djecu naš klub godišnje ima 20-tak natjecanja, od klupskih, županijskih, državnih i međunarodnih natjecanja a postoji i međužupanijska liga.

 

1.Natjecateljska grupa (16 i više godina) – trener: Slaviša Bradić 7.dan

U ovoj grupi se započinje sa ozbiljnijim treniranjem i uvođenjem na veća natjecanja. Treninzi su češći i duži. Uz treninge često se koriste i zajednički treninzi sa drugim klubovima i trening kampovi. Na godišnjoj razini u ovoj se grupi nastupi kreću na 40-tak natjecanja.

 

Stariji početnici/rekreativci – (18 i više) – trener Dražen Nalis 5.dan

U ovoj se grupi stariji uče osnovama judo principa i tehnika, vježbanje je temeljito i sigurno te uz duži pripremni dio. Uči se kompletna judo škola te svi osnovni oblici primjene juda od natjecanja, kata do samoobrane.

 

Judo kate (17 i više godina) – trener Slaviša Bradić 7.dan

Ova grupa obrađuje još jedan vid juda a to su judo kate. Uz pripremu za polaganje majstorskih pojaseva ova grupa nastupa i na kata prvenstva. Kate su forme, sklop točno određenih tehnika i elemenata koje prikazuju judo tehniku i principe. Naši članovi osvajaju odličja na državnim i međunarodnim natjecanjima, a imamo i europske medalje te svjetske plasmane.
.

Samoobrana/Ju jitsu  (17 i više godina) – trener Slaviša Bradić 7.dan

U ovoj se grupi judo tehnike vježbaju za samoobranu(Ju jitsu). Naravno uče se osnove juda, koje se kasnije primjenjuju u različitim situacijama samoobrane. U klubu se održavaju i seminari te pripreme specifičnih skupina koji u svojoj djelatnosti uključuju vježbanje i primjenu tehnika juda u samoobrani (vojska, policija, zaštitari..).

 

Rad sa osobama sa invaliditetom (Judo klub osoba sa invaliditetom “Sveti Vid“)

U ovoj grupi radi se primjena nekih judo elemenata i principa u radu sa osobama sa invaliditetom. Treninzi su prilagođeni specifičnostima potrebe svakog pojedinca. Treninzi se održavaju u Centru za odgoj i obrazovanje i prostorijama kluba.

Rad i suradnja sa drugim sportovima
U našem klubu već duže godina uspješno se odvija suradnja sa drugim sportskim klubovima koji kod nas uče judo tehnike adaptirane sukladno specifičnostima njihovog sporta i ciljeva. Takvi se treninzi održavaju za sportove kao što su vaterpolo, rukomet, nogomet itd.