OTVORENI UPISI U JUDO KLUBU “RIJEKA”

Judo je sport koji mogu podjednako vježbati oba spola, različitih tjelesnih tipova i konstitucija, a UNESCO je proglasio judo kao najbolji inicijalni sport za djecu i mlade od 4-21 godinu. Rad obuhvaća učenje osnovnih vještina juda na zdrav i edukativan način. Treninzi su koncipirani i prilagođeni svojim sadržajem i tehničkim elementima za svaku uzrasnu skupinu posebno.

Uzrok za 70% povreda kod djece je pad kod igre, skok sa visine, vožnja biciklom ili rolama… Zato ih je nužno naučiti pravilno padati i kontrolirati svoje tjelo u prostoru – a to omogućuju osnovni elementi juda

JUDO utječe na psihološku stabilnost, ustrajnost, jača tijelo, uči, kako pobijediti strah nad protivnikom i preprekama, koje se pojavljaju na treningu, natjecanju, školi i životu.

SEKCIJE JUDO KLUBA “RIJEKA”:

Judo vrtić (4-6 godina) – Na treningu se koriste metode razvoja općih motoričkih sposobnosti kroz razne oblike igara sadržane kroz judo elemente. Posebnost je to što djeca u toj dobi stječu osnovne pojmove o judu ali kroz igru.
Kroz vježbanje se u ovoj grupi stječu bazična znanja korisna za sve sportove.

Judo škola ( 7-11 godina) – U ovoj se grupi djece uče osnovnim judo elementima, padovima, bacanjima i zahvatima. Kroz zanimljiv i metodički zabavan  način uče kako primjenjivati judo principe i tehniku, te judo ponašanju i disciplini. Program judo škola provodi se u klubu i na lokacijama osnovnih škola .

Mlađe natjecateljske grupe  (11-14 godina) i (11-15 godina) – U ovim se grupama djeca postepeno pripremaju i uvode u prva natjecanja. Natjecanja za djecu u judu su prilagođena njihovom uzrastu tako da su vrlo sigurna. Uče se pobjedi i porazu te timskom radu, navijanju i druženju sa ostalim klubovima. Za djecu naš klub godišnje ima 20-tak natjecanja, od klupskih, županijskih, državnih i međunarodnih natjecanja a postoji i međužupanijska liga.

Natjecateljska grupa (16 i više godina) – U ovoj grupi se započinje sa ozbiljnijim treniranjem i uvođenjem na veća natjecanja. Treninzi su češći i duži. Uz treninge često se koriste i zajednički treninzi sa drugim klubovima i trening kampovi. Na godišnjoj razini u ovoj se grupi nastupi kreću na 40-tak natjecanja.

Stariji početnici/rekreativci – (18 i više) – U ovoj se grupi stariji uče osnovama judo principa i tehnika, vježbanje je temeljito i sigurno te uz duži pripremni dio. Uči se kompletna judo škola te svi osnovni oblici primjene juda od natjecanja, kata do samoobrane.

Osobe sa invaliditetom – U ovoj grupi se sa djecom i odraslima radi sa grupama ili idividualno. Treninzi sadrže metodički prilagođene vježbe i tehnike koje pomažu u razvoju funkcionalnosti čitavog tijela. Polaznici navedene grupe u potpunosti su uključeni u sve aktivnosti kluba. Rad u navedenoj grupi je u potpunosti pod stručnim vodstvom te se održava u judo dvorani, Centru za odgoj i obrazovanje te drugim obrazovnim ustanovama.

Više informacija o lokacijama klupskih sekcija i lokacijama Osnovnih škola možete dobiti u tajništvu kluba:

Za programe u prostorijama kluba na Kantridi i Trsatu :

E-mail kontakt:   [email protected]  

Mob : 091 522 6515

Za programe provođene u osnovnoškolskim dvoranama :

E-mail : [email protected]

Mob : 091 130 5305

Ili ispunite kontakt obrazac pristupnice  

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

VAŠ JUDO KLUB RIJEKA TIM